Exklusivt styrelseforum som stärker ditt nätverk

Board Forum är till för dig som vill optimera ditt nätverk inom styrelsesfären och samtidigt hålla dig uppdaterad om nya analyser och trender inom styrelsearbetet. 

3 september 2024

Nästa arrangemang

ESG
Grand Hotel, Stockholm

I samarbete med

Få mer information om forum

Mottag material på mail  Få tillgång till exklusivt styrelseforum

  Board Forum hålls i samarbete med den världsberömda Columbia Business School och flera av Sveriges absolut främsta företag. Medlemmarna får möjlighet att delta i exklusive arrangemang med professionella och relevanta inlägg kombinerat med informella sammankomster och nätverk. 

  • 4 fysiska möten om året i forumet 
  • 4 livesända online-masterkurser från Columbia Business School 
  • Skapa relationer i styrelsearbetet 
  • Fortsätt din professionella utveckling 
  • Få sparring kring styrelsearbete 
  • Få inspiration och insikter 
  • Tillgång till styrelsesfären 
  • Öka dina möjligheter till styrelseposter 

  3 september 2024

  Nästa arrangemang

  ESG
  Grand Hotel, Stockholm

  ESG

  Med EU:s nya direktiv för hållbarhetsrapportering (CSRD) kommer styrelser och företagsledningar att få ett nytt ansvar och krav på kompetens i hållbarhetsfrågor. Forever Academy’s coacher guidar er genom EU:s nya regulatoriska landskap och tillsammans diskuterar vi och praktiskt tillämpar begrepp som hållbarhetsstrategi, dubbel väsentlighetsanalys och scenarioanalyser för att förstå hur bolaget kan börja använda dessa som beslutsstöd i en affärsstrategisk diskussion. Kursdeltagarna introduceras också till verktyg och insikter som kan användas för att utveckla bolagets affär och varumärke.

  Masterclasses med världskända professorer

  4 årliga masterclasses med professorer från Columbia Business School.

  nyetrends

  Nyaste trender och tendenser

  senesteviden

  Senaste kunskapen om styrelsearbete

  internationalt

  Internationellt
  perspektiv

  verdensbedste

  Världens bästa business school

  När du som medlem har deltagit i 6 masterkurser från Columbia Business School får du ett Certificate of Completion för att dokumentera din löpande utbildning som styrelseledamot. De 6 masterkurserna ska genomföras inom en period på högst 4 år. 

  Senaste kunskapen live från Columbia Business School

  Som toppchef eller styrelseledamot är det avgörande att ha tillgång till de mest uppdaterade kunskaperna och i en värld med en hög grad av globalisering är ett internationellt perspektiv viktigare än någonsin. 

  Med live-streaming från New York City kommer ett pärlband av professorer från världens ledande handelshögskolor att hålla intensiva masterkurser i aktuella ämnen inom styrelsearbete och ledning på toppnivå. 

  Vi ger dig möjligheten att ligga i framkant i utvecklingen och få inspiration inom aktuella ämnen som kan bidra till att öka värdet av ditt styrelsearbete. 

  Alla masterkurser genomförs i ett tidseffektivt format från kl. 15.00–17.00 på vardagar. 

  Louise Tjeder

  Vice President, Sandvik

  OM BOARD FORUM

  “Board Forum ger mig möjligheten att hålla mig uppdaterad kring trender samt vidareutveckla nätverk och styrelsemöjligheter. Det är ett bra tillfälle att nätverka, och uppskattar framförallt bredden av föreläsare

  Rickard Antblad

  Chief Transformation Officer, Compass Group

  OM BOARD FORUM

  “Intressanta nätverksträffar och föreläsningar gör Board Forum till en ypperlig möjlighet för vidareutveckling och nätverkande, både generellt, och i synnerhet gällande trender och utvecklingen i styrelsearbetet!”

  Charlotte Levert

  VP, Ericsson

  OM BOARD CERTIFICATE

  “Jag uppskattade verkligen kombinationen av teori och praktisk erfarenhet under tredje dagens simuleringsspel. Utbildningen är dessutom en bra möjlighet att nätverka med många duktiga ledare. Kan varmt rekommenderas!”

  Klaus Rytz

  Styrelseordförande & Partner, KPMG

  ADVANCED BOARD PROGRAM

  En unik möjlighet att lära från världskända professorer från Columbia Business School och amerikanska företagsprofiler. Ett program jag varmt rekommenderar till erfarna styrelsemedlemmar.

  icon
  BOARD FORUM

  Få tillgång till ett exklusivt styrelseforum

  Board Forum är till för dig som vill optimera ditt nätverk inom styrelsesfären, stärka dina relationer och få nya kunskaper. 

  Beställ material
  Thumbnail til video om bestyrelsesforum
  3 september 2024

  ESG

  Med EU:s nya direktiv för hållbarhetsrapportering (CSRD) kommer styrelser och företagsledningar att få ett nytt ansvar och krav på kompetens i hållbarhetsfrågor. Forever Academy’s coacher guidar er genom EU:s nya regulatoriska landskap och tillsammans diskuterar vi och praktiskt tillämpar begrepp som hållbarhetsstrategi, dubbel väsentlighetsanalys och scenarioanalyser för att förstå hur bolaget kan börja använda dessa som beslutsstöd i en affärsstrategisk diskussion. Kursdeltagarna introduceras också till verktyg och insikter som kan användas för att utveckla bolagets affär och varumärke.

  Grand Hotel, Stockholm

  7 oktober 2024

  The biggest dilemma in the board room

  Shivaram Rajgopal
  Professor of Accounting and Auditing; Accounting Division Chair, Columbia Business School

  During this Masterclass, we will delve into the critical intersection of ethics and Environmental, Social, and Governance (ESG) principles in corporate decision-making. Explore the intricate balance between ethical considerations and corporate actions, as we dissect the moral imperatives driving business choices.

  LIVE ONLINE

  6 november 2024

  Styrelsens finansiella prognos för 2025

  I takt med den att den ekonomiska utvecklingen förändras från månad till månad både i Sverige och på global nivå, ställer detta nya krav på styrelsens förmåga att hålla sig uppdaterad och ajour. Företagens förmåga att agera etiskt och ansvarsfullt och leva upp till samhällets förväntningar ökar också. Tillsammans med ett flertal experter från Danske Bank ser vi över de finansiella tendenser som ligger för framtiden, och hur den ekonomiska utvecklingen i sin tur kommer att påverka svenska bolag och styrelser.

  Danske Bank, Stockholm

  16 december 2024

  The future of work

  Stephan Meier
  James P. Gorman Professor of Business; Chair of Management Division

  Stephan Meier, Chair of the Management Division at Columbia Business School, is a renowned expert in behavioral strategy, exploring the interplay of psychology and economics in decision-making. With a PhD from the University of Zurich, his work, featured in top journals, has significant implications for public policy and business strategy, gaining recognition in prestigious publications like The Economist and The Wall Street Journal.

  LIVE ONLINE

  Columbia Business School. Exterior
  30 januari 2025

  Framtidens företag

  Styrelsens form och roll har varit densamma under ett antal år för många företag. Tilltagande globalisering, digitalisering och hållbara affärsmodeller sätter styrelsen på ett ökat arbete och i större utsträckning än någonsin tidigare ställs nya krav på styrelsens förmåga att återuppfinna sig själv och företaget. Vi har bjudit in några spännande styrelseprofiler som ger sin syn på hur styrelsen kan skapa och säkra framtiden för företaget och dess intressenter.

  Grand Hotel, Stockholm

  3 mars 2025

  Family owned businesses

  Patricia Angus
  Adjunct Professor and Faculty Director of the Enterprising Families Executive Education Program

  Patricia Angus, is the Founder and CEO of Angus Advisory Group LLC as well as an Adjunct Professor, Managing Director of the Global Family Enterprise Program, and Faculty Director of the Enterprising Families Executive Education Program at the Columbia University Graduate School of Business.

  LIVE ONLINE

  Columbia Business School. Exterior
  8 maj 2025

  Cyber security

  Skydda ditt företag mot cyberhot! Snabbt stigande som ett av de största hoten mot företag över hela världen, tar cybersäkerhet en alltmer prioriterad position på styrelsemöten. Tillsammans med ledande experter tar vi upp strategiska frågor om hur företag skyddar känslig information, bibehåller förtroendet och håller organisationen motståndskraftig mot ständigt föränderliga cyberhot.

  Grand Hotel, Stockholm

  Horten undervisning

  Mer om Board Forum

  Vi har en ambition om att sätta ihop ett styrelseforum som ger värde till våra medlemmar. Med en kombination av aktuella och relevanta frågeställningar samt informella nätverksmöjligheter ger Board Forum dig de bästa möjligheterna att stödja styrelsens arbetsflöde och samtidigt bidra till din egen styrelsekarriär. 

  Board Forum grundar sig på 11 års erfarenhet av att ge styrelseledamöter och chefer verktyg till deras arbete. Genom vår ingående kunskap om styrelsearbete vet vi också hur viktigt det är att du har ett starkt nätverk inom styrelsesfären. 

  Varför Board Forum?

  Din kunskap och kompetens är avgörande för ditt bidrag till styrelsens värdeskapande. I samarbete med ett pärlband av landets ledande experter tar vi med dig på en resa av relevanta och yrkesrelaterade ämnen, som håller dig à jour med de senaste trenderna inom styrelsearbete. Vi sätter fokus på en hög grad av professionalitet, värdeskapande samt mötet med likasinnade sparringspartners. 

  Board Forum vänder sig uteslutande till chefer, företagsledare och styrelseledamöter. 

  Vi erbjuder också…

  Utöver Board Forum erbjuder Board Company en intensiv styrelseutbildning Board Certificate i grundläggande styrelsearbete till chefer inom näringslivet och styrelseledamöter som har ambitionen att bli bättre eller är redo att komma i gång med styrelsearbete. 

  Board Company erbjuder den internationella styrelseutbildningen Advanced Board Program. Utbildningen hålls på den världsberömda Columbia Business School i New York och pågår under 5 intensiva dagar.